Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić po drugi put je bio na tretmanu u Vitoriji kod dr. Mikela Sancheza i prema prvim liječničkim procjenama dobro se oporavlja te neće morati na operativni zahvat, objavila je španjolska Marca,javila je Hrvatska televizija.

Dr. Sanchez na Modriću primijenjuje metodu liječenja matičnim stanicama, kojom se željelo izbjeći odlazak hrvatskog nogometaša pod nož. Modrić je na prvom takvom tretmanu u bolnici Vithas San Jose bio prije deset dana. S obzirom na Lukine reakcije nakon drugog tretmana liječnici su prilično optimistični, ali još uvijek ne žele iznositi procjene koliko će hrvatskom nogometašu trebati za potpuni oporavak i povratak na teren.

Prve procjene nakon što je postavljena dijagnoza govorile su o tromjesečnom oporavku, no prema novim vijestima iz Realove liječničke službe, čini se da bi mogla proći i četiri mjeseca prije nego li Modrić ponovno zaigra za Kraljevski klub. To bi značilo da će i hrvatska reprezentacija možda morati bez Modrićeva doprinosa odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2016. protiv Norveške, koja je na rasporedu 28. ožujka 2015. godine.

Ovo je vjerojatno bio posljednji posjet Modrića bolnici u Vitoriji, s obzirom na to da daljnu rehabilitaciju može provesti i negdje drugdje. O tome hoće li proces oporavka nastaviti u Madridu ili negdje drugdje, Modrić će, uz suglasnost Realove liječničke službe, odlučiti krajem tjedna./HMS/