Novom treneru Real Madrida Rafi Benitezu nije trebalo dugo vremena da shvati važnost Luke Modrića za Kraljevski klub. Pojmio je to jako brzo, odmah nakon što se hrvatski veznjak priključio predsezonskim treninzima.

Španjolska Marca donosi tekst pod naslovom "Super Luka" u kojem opisuje koliko će Modrić biti važan kotačić u Benitezovom sustavu.

"Benitez će Modrića učiniti svojim glavnim čovjekom. On će biti playmaker zadužen za diktiranje ritma, kojem će asistirati Kroos, zavisno o tome hoće li momčad igrati u formaciji 4-2-3-1 ili 4-4-2. Bez obzira na sustav, Hrvat će biti nedodirljiv, u centru zbivanja", piše Marcin novinar Pablo Polo iz Melbournea, gdje se Real nalazi na predsezonskim pripremama.

"Novi trener posvećuje puno pozornosti Modriću i razgovarao je s njim u nekoliko navrata, na španjolskom i na engleskom. On će biti njegova desna ruka na travnjaku i stoga je komunikacija ključna. Sjajna je vijest Hrvatov oporavak koji je trajao dulje od očekivanog. Modrić je izgledao odlično na prvih nekoliko treninga", dodaje Marcin novinar.

Prošle je sezone pod Carlom Ancelottijem Real sjajno igrao i stajao na prvenstvenoj ljestvici sve do Modrićeve ozljede. Tada je izgubio vrh ljestvice u Primeri od Barcelone, te je na kraju sezonu završio bez trofeja, što je Ancelottija koštalo posla.

Ancelotti je itekako bio svjestan Modrićeve važnosti za igru Reala, a čini se da je toga svjestan i Benitez.