Nogometni magazin FourFourrTwo odabrao je 100 najboljih nogometaša svijeta, a na popisu su i trojica Hrvata. Luka Modrić je 18. igrač svijeta, dok je prošle godine bio na tek 60. mjestu.

“Relativno skromne brojke kada su u pitanju golovi i asistencije plodno su tlo za polemike u njegovu slučaju, ali njegovu važnost za ravnotežu Realove 4-3-3 formacije više nitko ne dovodi u pitanje”, piše FourFourTwo.
Na listi je, kao i prošle godine Mario Mandžukić. Prošle godine je u dresu Bayerna bio 73. nogometaš svijeta, a danas je kao napadač Atletica na 53. mjestu.

“S 26 golova bio je bitan igrač u Bayernovom osvajanju Bundeslige i Kupa Njemačke. Drugi strijelac njemačkog prvenstva i strijelac dva hrvatska gola na Svjetskom prvenstvu ipak nije bio igrač po ukusu Pepa Guardiole.”
Ivan Rakitić je upao na listu i odmah je na 30. mjestu. Za njega se navodi da je s 12 golova i 10 asistencija bio lider Seville, koju je odveo do trofeja Europske lige.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je na 72. mjestu. Srpski branič Branislav Ivanović na 44. poziciji. Ivanovićev suigrač iz reprezentacije i Chelseaja Nemanja Matić je 37. igrač svijeta.

Cristiano Ronaldo je drugu godinu zaredom najbolji na svijetu. Između Ronalda i trećeplasiranog Lionela Messija je kapetan Bayerna Philipp Lahm. Na četvrtom mjestu je vratar Bavaraca Manuel Neuer, a peti je Realov Gareth Bale.
Dnevnik.ba