Google već neko vrijeme konstantno stavlja naglasak na dva parametra kada je u pitanju njihov pretraživački servis.

Prvo, stranice koje imaju HTTPS protokol uvijek će dobiti prednost u odnosu na konkuretne koje nemaju sigurnosne ceriftikate, a drugo, sve web stranice koje su prilagođene pregledu na mobilnim uređajima također su u prednosti.

Ipak, nova prilagodba Googleovih algoritama potvrđuje kako je mobilni web sve više u fokusu, ne samo korisnika, nego i najvećih igrača, što Google nesumnjivo jest.

Tako se pojavila vijest kako će u narednih nekoliko mjeseci Google u potpunosti odvojiti indeksiranje na mobilnim uređajima u odnosu na stolna računala, piše Zimo.co.

U praksi to znači kako Google priprema dvije u potpunosti odvojene tražilice i njihove indekse. Jedna će, kao i do sada, "opsluživati" one koji informacije na Googleu traže preko dekstop računala, a druga će biti namijenjena isključivo korisnicima koji koriste mobilne uređaje i mobilni internet.

Važno je, zapravo najvažnije, istaknuti kako će mobilni indeks imati apsolutni prioritet, dakle korisnici koji će informacije na Googleu tražiti putem mobitela dobit će relevantnije i svježije rezultate. Detalji za sada nisu poznati, ali nema nikakvih dvojbi kako će ovaj potez Googlea uvelike promijeniti i način korištenja interneta, ali i izradu samih web stranica, jer će developeri, ako već nisu, morati sve više davati naglasak na mobilno...