Hrvatska nogometna reprezentacija danas započinje s misijom Katar 2022. Vatreni se okupljaju u Zagrebu, a u popodnevnim satima odlaze u Rijad gdje ih u srijedu čeka prijateljski susret sa Saudijskom Arabijom.

Novinarima se tom prigodom obratio hrvatski izbornik Zlatko Dalić:

"Ono što vas najviše zanima, a zanimalo je i mene, hvala Bogu svi su igrači zdravi, svi su odradili svoje utakmice za vikend i dolaze ili su već došli u Zagreb. Čekamo još Vidu i nemam nikakvih promjena. Onaj popis koji smo objavili neki dan, on ostaje. Idemo danas u Saudijsku Arabiju, tamo igramo u srijedu. Odradit ćemo sutra lagani trening. Ova utakmica nam je prva i zadnja pripremna, ali to ćemo iskoristiti da damo šansu igračima kojim treba minuta. Tu ćemo malo kalkulirati, vidjet ćemo što je najpotrebnije. U četvrtak jedna trening, u petak idemo u Dohu, tada počinjemo s ozbiljnim radom. Imamo tri prava treninga za Maroko, tu radimo na taktici, na pripremi", kazao je hrvatski izbornik.

Sastav za Maroko?

"Tu se kod nas puno stvari zna. Nema tu sad puno lutanja i iskakanja. ne mogu vam reći niti znam što će biti do Maroka. Moramo sad skupa odraditi par treninga, vidjeti stanje i spremiti se. Vidjet ćemo što im je slabija točka, jučer su imali ozbiljnu ozljedu njihova važnog igrača. Naš vezni red je najjači i tu moramo biti dominantni. Oko sastava ćemo razgovarati 22. na presici uoči utakmice".

Je li bilo kontakta s Vahidom Halilhodžićem?

"Nisam se čuo s Vahidom, to ne bi bilo korektno. On je bio tamo izbornik, vodio je tu reprezentaciju, odveo ih na to SP, znam koliko je on principijelan, on je profesionalac i ne želim ga ni pitati. Mi imamo skaute koji će to pripremiti".

O favoritima na SP-u:

"Ako pogledamo druge reprezentacije, poput Brazila, onda vidimo koliko su to jake ekipe, puno igrača koji igraju u vrhu europskog nogometa, neki su i otpali. Brazil je po meni i ono što sam ja vidio najkvalitetnija reprezentacija, najbolja. Međutim i prije 4 godine su bili u ulozi favorita. Znači ima favorita, ima njih desetak, Francuska, Argentina s Messijem, njemu je to zadnje SP kao i Ronaldu s Portugalom, Njemačka,koja je imala neuspjeh prošlo svjetsko prvenstvo. Nizozemska može biti jako opasna, nisu bili prošlo prvenstvo, sada su se vratili sjajno, opet je to njihov pravi nogomet. Španjolci su mlada reprezentacija s puno potentnih igrača, Englezi su imali kiks u Ligi nacija, ali oni imaju najbolju i najskuplju ligu na svijetu i tu je izbor igrača ogroman, ja sam iskreno očekivao više od ove Engleske u zadnje 2,3 godine. Belgija koja je bila top četiri godine, ali možda su malo pali", kazao je Dalić, prenosi HRT.

Opširnije OVDJE