Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje i zbog obijesne vožnje kazneno prijavili 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Policija ga je zaustavila u subotu oko 7 sati na autocesti A6 kod naplatnih postaja Vrbovsko. Prilikom prilaska službenika vozilu s namjerom provedbe nadzora, naglo je nastavio vožnju nepropisnom brzinom ignoriravši njihove zapovijedi, javlja Index.

Upravljajući vozilom marke VW Passat, registracijskih oznaka BIH, od čvora Vrbovsko pa do čvora Ravna Gora izravno je ugrožavao sigurnost ostalih sudionika u prometu krećući se u nedozvoljenom (zabranjenom) smjeru i uz prekoračenje brzine koja je na tom dijelu autoceste propisana.

Tijekom kriminalističkog istraživanja odbio je provjeru alkoholiziranosti i testa na droge iako je vidno bio dezorijentiran te u takvom stanju nije smio upravljati vozilom.

Po završetku istraživanja, poradi sumnje u počinjenja iz odredbi kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu, kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.