Posljednjih dana nagađa se hoće li čelnik SDSS-a Milorad Pupovac otići u Knin na proslavu 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Oluja".

Otkako je u javnost procurila informacija da bi Pupovac i novi potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević mogli otići u Knin, javnost ne dobiva nikakve konkretne odgovore.

Na svako konkretno postavljeno pitanje, odgovor je uvijek jednak: "Razgovaramo...".

Također, Milorad Pupovac svojom je izjavom u utorak uzburkao javnost. Naime, govoreći o dolasku u Knin, kazao je kako i jedna i druga strana trebaju graditi mir. No, tu ništa ne bi bilo sporno da nakon toga nije rekao: "Mi smo to prestali raditi nakon 2011. godine kad smo čuli generala Antu Gotovinu nakon što je oslobođen''.

Njegova izjava doima se pomalo apsurdnom, budući da je Gotovina u govoru nakon oslobođenja pozvao na mir.

"Ovo je naša zajednička pobjeda. Ovo je pravna Oluja, pobijedili smo. Ovo je točka na 'i'.  Rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti svi zajedno", rekao je tada.

Što o tome misli i kako gleda na izjave Pupovca upitan je umirovljenog generala Mladena Markača. 

Upitan što misli o dolasku Pupovca u Knin, Markač je rekao: "Ja vam se ne bavim politikom i ne bih to htio komentirati." 

Također, na pitanje o Pupovčevoj izjavi, Markač je reko kako ne bi bilo u redu da on kao general komentira Pupovca.

"Tu dolazimo do problema generala koji se upuštaju u davanje komentara nečega što je politika, a inače se ne bave politikom, niti su se bavili politikom", rekao je Markač.

"Generali se nikada nisu bavili političkim pitanjima. Predsjednik Tuđman na neki način djelovao je na to da policija i vojska budu apolitične", zaključio je umirovljeni general Mladen Markač u kratkom razgovoru za Direktno.