Nekoliko većih stijena obrušilo se prema obiteljskim kućama u selu Sopot s ceste R-418 Prozor-Tomislavgrad na kojoj se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji (Podborsko raskrižje – Aćimići).

Mještani Sopota zbog ovoga su zabrinuti te strahuju da bi moglo doći do novih obrušavanja.

„Kamenja nam pred kuću lete. U utorak nam je pred kućna vrata sletio baš u trenutku kad mi je mama izlazila iz kuće, jedva je sebi došla od stresa. Na lijep način su upozoreni i opet ništa nisu poduzeli. Jučer opet drugi, puno veći, metar od garaže. Zvali smo šefa da dođe vidjeti i opet ništa“, kaže nam mještanka Sopota.

Radovi se izvode u blizini kuća

Kamenje koje je doletjelo s ceste srećom nije prouzročilo veću materijalnu štetu ali mještani su s razlogom zabrinuti te pozivaju odgovarajuće da pripaze prilikom radova.



Podsjetimo, sanacija regionalne ceste R-418 (Prozor – Rumboci – Varvara), dionice Podborsko raskrižje – Aćimići, započela je prije nekoliko dana. Radovi će trajati 120 dana. Dionica ceste potpuno je zatorena za promet, alternativni pravac za osobne automobile je kroz naselje Sopot. Kamionima, tegljačima i autobusima prometovanje je zabranjeno, alternativni pravci za njih su preko Bugojna ili Blidinja. Izvođač radova je KTM Brina d.o.o. Posušje. Radove financira Vlada HNŽ-a (Ministarstvo prometa i veza).