Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH podigla je mjere sigurnosti na najvišu razinu.

Odmah po dobijanju informacija o terorističkim napadima u Bruxellesu, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH podigla je mjere sigurnosti na najvišu razinu, piše novinska agencija Patria.

''Oko svih stranih veleposlanstava, konzulata i institucija BiH za koje je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) nadležna, od jutros smo pojačali nazočnost naših pripadnika. Mjere sigurnosti su na najvišoj razini. Sektor za međunarodnu suradnju u okviru Direkcije od jutros je u punoj pripavnosti. Čekamo hoće li EUROPOL ili Interpol od nas zatražiti pomoć ili dodatne informacije, kao što je to bilo u slučaju s napadom u Parizu'', rekao je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića. za novinsku agenciju Patria.

Vilić dodaje da je Direkcija i stalnom kontaktu sa svim policijskim agencijama u državi.

Podsjetimo, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je danas da BiH ne može u potpunosti isključiti mogućnost terorističkog napada, a to može biti i samostalna ideja nekog radikaliziranog pojedinca.

Mektić je naveo podatke da na stranim ratištima iz BiH ratuje 135 osoba, oko 50 ih se vratilo, 45 je poginulo, a desetak želi sklopiti sporazum o priznanju krivice.


bljesak.info