Mirko Filipović pobjedom se vratio u ring na najdražem terenu, pred tisućama svojih fanova nokautirao je Muhammeda King Mo Lawala, prošlogodišnjeg osvajača Rizinovog Grand Prixa.

Legendarni hrvatski borac slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi protiv Muhammeda Lawala poznatijeg po imenu King Mo. Amerikanac je bio nešto aktivniji u prvoj rundi, srušio je Mirka i imao je blagu sudačku prednost. Hrvatski policajac probudio se u drugom dijelu prve runde i s nekoliko high-kickova pokazao Amerikancu da i dalje ima dinamita u njemu, prenose 24sata.hr

U drugoj rundi Cro Cop je izbjegao jedno rušenje i sjajnim boksačkim tehnikama razbio Amerikanca. Sucu je preostalo samo da prekine borbu i proglasi Mirka pobjednikom.
 

- Svaka čast, Mirko. Nadam se da ćeš mi sljedeće godine dati šansu za revanš - korektan je bio nakon praza King Mo, uostalom, kao i uoči borbe jer nije koristio ništa od 'trash-talka' na koji smo navikli.

Saitama Arena disala je uz Mirka koji u Japanu ima status božanstva.

- Hvala na podršci, trebat će mi u polufinalu - rekao je Mirko.

A u polufinalu na Staru godinu čeka ga  estonski div Baruto koji ima 180 kilograma. U drugom polufinalu borit će se štićenik Fjodora Jemjeljanenka, mladi Valentin Moldavski te Iranac Amir Aliakbari.

Istoga dana održat će se i finale turnira.

Mirko je u posljednjih šest borbi nanizao pet pobjeda.