Mira O. (54) je 10. ožujka ove godine izvela spektakularnu pljačku. Iz sefa u zaštitarskoj tvrtki IWS Werkschutz u njemačkom Aschaffenburgu uzela je tri milijuna eura i otišla doma. Novac dosad nije nađen, no Miri sada sude. Ona je sudu rekla da se na poslu u spomenutoj tvrtki osjećala da ju mobingiraju.

– Osjećala sam se da me iskorištavaju i mobingiraju. Te kobne subote sam bila van sebe i uzela sam kolegici ključeve od sobe u kojoj svoj novac čuvaju HypoVereinsbank, Postbank i Volksbank iz obližnjeg Frankfurta. Novac sam stavila u svoj ruksak i izašla sam iz firme. Prošla sam pored zaštitara, ali nas oni nikada nisu kontrolirali – rekla je Mira na sudu.

Već u autu, dodaje, bilo joj je jasno da je napravila veliku glupost.

Ludila sam, vozila sam se okolo, hodala. Ujutro sam otišla na policiju i rekla sam da sam pokrala poslodavca, rekla je Mira sudu. Ali policajac u 18. frankfurtskoj postaji joj nije povjerovao i poslao ju je kući.

Kolega je nije dobro slušao niti shvatio ozbiljno, samo je napisao formalni zapisnik i savjetovao joj da potraži pravnu pomoć, rekao je glavni istražitelj Michael S. (32).

U ponedjeljak su nakon kobne subote u ožujku u tvrtki u kojoj je Mira radila shvatili da nedostaje velika količina novca. Na snimkama su vidjeli kako je Mira tijekom smjene ‘spakirala’ 30-ak paketa s novčanicama od 200 i 500 eura, prenosi 24sata.hr.

Mira je za to vrijeme tražila odvjetnika. Tri dana nakon pljačke su ju policajci priveli. Rekla im je da je psihički slomljena i da ne može reći gdje je novac. Hipnozu je odbila. Krenula je potraga za njezinim ruksakom, ali je bila bezuspješna. Policija je shvatila da su Mira i njezin muž još 2014. bili osumnjičeni za pranje novca.

Muž, koji živi na Kosovu i radi kao trgovac automobilima, je od Mire dobio pola milijuna eura u gotovini, ali nije rekao za što treba novac. Rekao je da je novac dobio od kuće koju je Mira prodala. Njegova vozila Mercedes E 250 i VW Touaregbili su na Kosovu i u Švicarskoj te istražiteljima nedostupni.

Miri će presuditi u petak. Prijeti joj do deset godina zatvora, piše Bild.