Nastavlja se razdoblje niskih temperatura širom Bosne i Hercegovine. Nakon što je jučer nastupio "sibirski val" u BiH i nakon drastičnog pada temperatura širom zemlje, jutros su zabilježene još niže temperature nego dan ranije.

Najniža temperatura izmjerena je u Sokocu, gdje je po posljednjim mjerenjima bila minus 27 stupnjeva Celzijusa.

U Sarajevu je u ranim jutarnjim satima izmjereno čak i do -26 stupnjeva Celzijusa. U Banja Luci je zabilježeno i do -15, dok je u Tuzli bilo -19.

Bugojno je jutro dočekalo s -21 stupanj Celzijusa, a u Goraždu je bila ista temperatura.

Danas se na sjeverozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno je moguć slab snijeg. U ostatku naše zemlje sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama. Vjetar na zapadu Bosne, umjeren do pojačan, sjeveroistočni, a u ostatku Bosne slab zapadni i sjeverozapadni. U Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Jutarnje temperature od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -27, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -5 do 0°C.

Razina upozorenja meteoalarma  je NARANČASTA (ekstremno niska temperatura, udari vjetra 50 do 60 km/h).

Sutra je već najavljen blagi rast temperatura te prestanak "sibirskog vala", mada se građanima preporučuje da budu na oprezu i da paze na niske temperature koje mogu imati posljedica po zdravlje.