''Zbog obima i složenosti procesa javne nabave, moguće je da u nekim školama proces nabave neće biti okončan do početka školske godine'', priopćili su u srijedu iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

Povod za reagiranje priopćenjem bilo je zbog medijskih natpisa o kašnjenju nabave udžbenika za osnovnoškolce te županije.

Iz Ministarstva su pozivaju na odluku županijske Vlade u tehničkom mandatu i ističu kako je ''definirano da će škole provoditi nabavu udžbenika na način i po postupku propisanim Zakonom o javnim nabavama''. Inače, udžbenike je prethodnih godina nabavljalo ministarstvo.

Ministarstvo ističe kako ''eventualna kašnjenja neće utjecati na kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa''.

''Na osnovu informacija dobivenih od rukovoditelja osnovnih škola proces javne nabave udžbenika je u tijeku, a po završetku istog distribucija udžbenika vršit će se u školskim prostorijama'', priopćili su iz resornog ministarstva.

Podsjećamo, procese javnih nabava su, kako je navedeno, raspisivale su škole. Postupci nabava, unatoč objavljivanju u kasnovečernjim satima na Portalu javnih nabava, bit će okončani tijekom trajanja školske godine.