Ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ Oliver Soldo i Zdravko Talić, pomoćnik ministra za pitanja branitelja boravili  su danas u radnom posjetu općini Prozor-Rama. Nakon što je posjetio institucije i održao sastanak sa braniteljskim udrugama ministar je posjetio i OO HDZ BiH Rama gdje se sastalo sa Dragom Tule, predsjednikom,  članovima predsjedništva i vijećnicima OO HDZ BiH Rama.

Tema razgovora bila je ukupna problematika s kojom se suočava braniteljska populacija, te funkcioniranje općinskih tijela uprave mjerodavnih za pitanja iz oblasti zaštite branitelja i invalida.

Ministar Soldo naglasio je kako Ministarstvo za pitanja branitelja radi na izradi novoga Nacrta Zakona o dopunskim pravima branitelja, kojim bi se, na prihvatljiviji način, riješila statusna i druga pitanja branitelja.

Predsjednik Tule  pohvalio je suradnju sa županijskim Ministarstvom, te istaknuo problem revizije, koju je  na nezakonit način provodilo  Federalno ministarstvo i zbog koje su neki branitelji izgubili prava, koja su ranije imali, kao i probleme  ne ispunjavanja  obveza  aktualne vlasti iz postojećeg Zakona o dopunskim pravima branitelja na području općine Prozor-Rama.
Ministar Soldo sastao se također i  sa predstavnicima braniteljskih udruga, koji su ga upoznali s aktualnim temama i poteškoćama koje se odnose na položaj i prava branitelja.
 
OO HDZ BIH Rama