Prevent grupacija i ove godine proizvela je millijun garnitura autopresvlaka. Milijunta garnitura automobilskih presvlaka ove godine proizvedena je na programu Passat B8 u proizvodnim pogonima Car Trim u Žepču. Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata.

- Dnevno se na našim lokacijama u Visokom, Zenici, Žepču i Goraždu proizvedu presvlake za 8.500 automobila u Europi i to nas čini glavnim akterom na tržištu automobila i komponenti za interijere, kazao je predsjednik Uprave Prevent BH Haris Rahman tijekom svečanosti.

Car Trim Žepče najmlađa je članica Prevent grupacije i proizvodi autopresvlake za brendove poput Passata, Audija i Golfa.
- Milijunta garnitura simbolično ukazuje na našu snagu i moć Trim divizije u grupaciji Prevent. Ova garnirura je trofej našeg kvalitetnog rada, a ova svečanost je prilika da se zahvalimo svim uposlenicima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć, izjavio je direktor lokacije Car Trim Nikola Spajić.

Godišnje se u Preventu u BiH za automobilsko tržište proizvede blizu dva milijuna garnitura autporesvlaka, četiri milijuna kočionih diskova i pet milijuna komponenti.