Nositelj HDZ-ove liste za XI. izbornu jedinicu Zvonko Milas u završnome obraćanju zahvalio se na potpori biračima izvan Hrvatske kazavši kako će nastaviti raditi na potpori očuvanja hrvatskog identiteta diljem svijeta i ostvarenju jednakopravnosti sunarodnjaka u BiH.

"Zajedno nastavljamo prema realizaciji svih zacrtanih ciljeva: ostvarenju pune jednakopravnosti Hrvata u BiH, europskom putu BiH te boljem životu svih vas koji stoljećima s puno ljubavi čuvate hrvatski identitet i sve nas u domovini Hrvatskoj”, naveo je Milas.

Po Milasovim navodima, Hrvatska nikada nije bila bliža svome iseljeništvu navodeći kako je u osam godina njegova mandata na čelu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH realizirano više od 4600 projekata.

”Poruke podrške koje nam pristižu iz cijelog svijeta – od Australije i Novog Zelanda, preko Kanade i SAD-a, Brazila i Čilea do Švicarske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Mađarske, imaju iznimnu važnost i motiviraju i mene osobno i sve nas, da i u narednom razdoblju, spremni na sve izazove, sigurno nastavimo jačati veze i unaprjeđivati našu suradnju", istaknuo je Milas u obraćanju.

Ovaj rođeni Vukovarac i jedan od zapovjednika u Domovinskom ratu simbolično završava predizbornu kampanju u mjestu Tihaljini kod Gruda otkuda potječu njegovi roditelji.

Glasanje na hrvatskim parlamentarnim izborima u XI. izbornoj jedinici, gdje se bira troje zastupnika za Hrvatski sabor, počinje u utorak 16. travnja i traje dva dana.