Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravio je zadnjeg dana posjeta Bosni i Hercegovini,  u Tomislavgradu gdje se sastao s predstavnicima lokalnih vlasti te obišao Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada.

Milanović se u Tomislavgradu sastao s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Nakon toga uslijedila je posjeta Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem je s domaćinima razgledao remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Trodnevni posjet BiH, hrvatski predsjednik završit će u Livnu u kojem će se susresti s livanjskim gradonačelnikom i predsjednikom županijske vlade.
 
Podsjetimo, Milanović je prilikom trodnevne posjete BiH prvo boravio u Vitezu gdje se sastao s političkim liderima i gospodarstvenicima, da bi potom posjetio Mostar gdje se susreto s gradonačelnikom Mostara, ali i održao predavanje na Sveučilištu u Mostaru.

Hrvatski predsjednik potom je obišao i Ljubuški gdje se susreo s gradonačelnikom, a održao je i sastanak sa predstavnicima HNS-a BiH.

''Jedini plan je da se poštuje ustav i ono što je potpisano u Daytonu. I to je sve. Jedini zahtjev je da Hrvati biraju svog člana Predsjedništva i ja ne idem dalje od toga'', kazao je Milanović u izjavi novinarima nakon sastanka s predstavnicima HNS-a.

Istaknuo je kako se ne želi baviti unutarnjim stvarima Bosne i Hercegovine, poput detalja izbornog zakonodavstva ili ustroja županija.

''Međutim, preko nekih stvari se ne smije preći. To onda pređe u naviku, to se ponavlja i pretvori se u zlostavljanje'', poručio je.

Bljesak.info