Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prisustvovat će obilježavanju Dana Općine Usora u ponedjeljak, 15. svibnja, ali i 31. godišnjici 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Općina Usora će višednevnim programom obilježiti svoj dan, a aktivnosti su počele već u nedjelju drugim međunarodnim nogometnim turnirom veterana u organizaciji Udruge nogometnih veterana Usora na stadionu “Plaža” u Makljenovcu.

Ipak, glavna svečanost je u ponedjeljak kada će s početkom u 12 sati biti održana Sveta misa za sve poginule, umrle i nestale branitelje Usore u Domovinskom ratu u crkvi Sv. Ante u Sivši.

U 13 sati planiran je mimohod zastava od crkve do centralnog spomen-obilježja gdje će biti položeni vijenci, a svečana sjednica Općinskog vijeća Usora i 13. godišnjica 110. brigade HVO-a Usora bit će održani u Sportskoj dvorani OŠ u Sivši.

Prigodno druženje nastavit će se u 15:30 sati u svadbenom salonu “Tokić” Srednja Omanjska.

Prema saznanjima portala Klix.ba Ured predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića potvrdio je prisustvo ovom događaju.

Prema pisanju pojedinih medija sjednici Općinskog vijeća u Usori trebao bi prisustvovati i Krešimir Zubak, ali više informacija bit će poznato u ponedjeljak.