Predsjednik Republike Zoran Milanović odgovorio je putem društvenih mreža na prozivke poznate spisateljice Vedrane Rudan upućene prema Milanoviću.

Objavu prenosimo u cijelosti.

˝Vedrana Rudan, polupismeno, vulgarno piskaralo, do sada me nije napadala i to me je, bogami, tištilo. Protiv fašističko-boljševičkog terora u javnom prostoru! No pasaran! Za slobodu govora, normalnosti i zdravog razuma.

Zoran Milanović, predsjednik stranke i Vlade koja je Hrvatskoj dala, u to vrijeme, jedan od tri najavangardnija zakona o registriranom partnerstvu; Vlade koja je vratila građanima opljačkane rate kredita; Vlade koja je pružala aktivnu podršku manjinama i stvarno slabijima˝.

Podsjetimo, Vedrana Rudan za N1 televiziju oštro je kritizirala predsjednika Zorana Milanovića.

˝Milanović nije u hrvatskoj politici od jučer. On je jedan u nizu potpuno nekvalificiranih osoba koje se bave poslom s kojim nemaju veze, divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa. On se usuđuje reći da udruga B.a.B.e ima ružno ime, ta udruga je čudo učinila za žene. Njemu govoriti bilo što je gubljenje vremena jer je taj čovjek potkapacitiran, intelektualno nevin, to je banalna fraza, ali ja u to iskreno vjerujem ˝, oštra je Rudan.

Osvrnula se i na predsjednikovu izjavu da nije isto ako o zlostavljanju progovara glumica koja je dobro plaćena za svoj posao i obična radnica.

˝U kapitalizmu ako se ti dižeš i tebi netko daje pet milijuna dolara, taj netko će na tebi zaraditi 50. Svako Milanovićevo dizanje ne vrijedi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kad se on uopće ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata. Taj čudak i taj mačo divljak nam zaista ne treba. Ja nisam razočarana u Milanovića, nego u narod kojeg ga je izabrao. Ako Hrvatskoj treba takav karakter eto joj ga˝, rekla je Rudan i istaknula kako u verbalnom ratu protiv nje predsjednik nema šanse.

˝Vokabular mu je siromašan, opterećen kojekakvim latinskim citatima, on je čovjek van svijeta, on lupeta što mu prvo padne na pamet i misli da je jako šarmantan. Voljela bih da ima bar elementarne pristojnosti ˝, zaključila je Rudan.