Zoran Milanović dao je izjavu nakon što je sudjelovao na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni 123. brigade HV-a. Novinari su ga pitali o odlasku u Vukovar i hoće li tamo biti dvije odvojene kolone.

"Prošle godine nismo bili u dvije kolone. Odakle ta naznaka? Nije bilo nikakvih razmimoilaženja, tamo se pojavio netko iz vlade. To je obljetnica pogibije Blage Zadre. Kakve su to dvije kolone? Uvijek smo svi zajedno u koloni, osim kad je HDZ u opoziciji", rekao je Milanović.

"Je li to netko nagovijestio? Osim nekakve bolesne redakcije. Je li netko nagovijestio dvije kolone? Ja nikad nisam izazivao incidente i nikad nisam izazivao dvije kolone. Ja ću 17. doći u Vukovar na otkrivanje spomenika Kari Šoljić, a 18. ću konačno otići u Škabrnju u kojoj nisam bio od 2007", dodao je.

"Nemojte kuhati čorbu tamo gdje nema divljači i nema mesa. To je kao da netko pita hoće li biti pucnjave u Vukovaru. S obzirom na to da nisam bio u Škabrnji od 2007., mislim da je vrijeme da odem tamo", kazao je predsjednik.

O Majkama Srebrenice

Komentirao je opet svađu s Majkama Srebrenice. "Bakir Izetbegović hvali se pred kamerama da im piše to priopćenje. Zadnje priopćenje na Twitteru je moralna katastrofa. Od ovog trenutka je to za mene još jedna politička organizacija", kazao je Milanović.

"Tko je to pisao iz SDA je rekao dobru stvar. Ja sam fašist koji suspreže u sebi to 20 godina, a zapravo sam demokrat. Borio sam se za prava svih manjina, pa i bošnjačke. I onda napišu da ja glumim demokrata, ali da sam fašist. Moje mjere i ponašanje su demokratski, ali kritičan sam prema svima", dodao je.

O vandalizmu kod Kupresa

Spomenuo je i vandalizam nad spomen-obilježjem poginulim Vukovarcima nedaleko od Kupresa. "To je kukavički, ciganski. Ne romski, ciganski. Na sred visoravni, usred noći doći to razbijati. Kukavički i bijedno", zaključio je predsjednik.