Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je danas slučaj s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem, članom masonske lože, čiju smjenu zbog toga očekuje ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

"Tu se radi o važnoj instituciji koja ima represivnu ulogu. Prema masonima vladaju stereotipi, mržnja, nepravedne. Masoni u Americi i u nekim drugim zapadnim državama su jedno, kod nas i dalje imaju jedan dojam mistike i tajnovitosti, to je ustvari i tajno društvu uglavnom, i ako radiš posao u domeni represije, time nepotrebno dovodiš u pitanje svoju objektivnost i lojalnost, ne radi se samo o glavnom državnom odvjetniku, nego o svim državnim odvjetnicima, zamjenicima državnih odvjetnika, tu se radi o ljudima koji nisu državni dužnosnici, ali odlučuju o postupcima javnih nabava", rekao je Milanović, prenosi N1.

Komentirajući najave o Jelenićevoj ostavci, Milanović je rekao: "To će odlučiti oni čiji je to posao, to je u pravilu jako teško, ali ne i nemoguće."

Predsjednik je otkrio da je i on dobio poziv da se učlani u društvo masona.

"Jesam, dobio sam poziv, ali nisam mu se pridružio, upravo zbog ovakvih stvari", rekao je Milanović.

"Vlasti su na masone gledale s mržnjom i sumnjom, posebno nacisti i komunisti, u SAD-u je masonerija javna organizacija, a kod nas se postavlja pitanje kome si lojalan", rekao je Milanović, dodavši da odluka o smjeni Jelenića ovisi o predsjedniku Vlade.

"Moja poruka Jeleniću, svim državnim odvjetnicima, onima koji po zakonu ne smiju biti članovi stranaka, onima koji možda nisu dužnosnici, ali imaju utjecaj u državi koji se tiču novca, da jako pripaze na to", rekao je Milanović. .