Talijanski prvoligaš Milan, suparnik hrvatskog prvaka Rijeke u Europskoj ligi, potvrdio je u petak da je na pojačanja u ovom ljetnom prijelaznom roku potrošio preko 230 milijuna eura.

Jedno od Milanovih pojačanja je i napadač hrvatske reprezentacije Nikola Kalinić koji je na San Siro prešao iz Forentine za 20 milijuna eura. Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi prodao je klub u travnju kineskom konzorciju za 740 milijuna eura.

Nakon nekoliko sezona koje je Milan završavao osrednjim rezultatima, novi vlasnici se nadaju da će sedmerostrukog osvajača Lige prvaka vratiti među vodeće europske klubove.

"Ovo je bio jako važan prijelazni rok koji je nadmašio sva naša očekivanja, ako ćemo biti iskreni", izjavio je izvršni direktor kluba Fassone.

"Stvari su se s vremenom razvijale. Inicijalno je ideja bila da potrošimo manje novca, ali smo na kraju potrošili više od 230 milijuna eura, što je jako puno novca", dodao je.

Pojačanja koja su stigla u Milan ovo ljeto su, osim Kalinića, portugalski napadač Andre Silva, turski veznjak Hakan Calhanoglu, švicarski lijevi bek Ricardo Rodriguez, argentinski veznjak Lucas Biglia i talijanski branič Leonardo Bonucci, prenijela je Hina.