Milan je u četvrtak pogotkom Susa pobijedio SPAL na San Siru s minimalnih 1:0.

Bila je to prva pobjeda Stefana Piolija, novog trenera na klupi Milana. Nije Milan briljirao, kao i u većini dvoboja ove sezone, ali uspjeli su pobijediti zahvaljujući prekrasnom pogotku iz slobodnog udarca.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić opet nije nastupio, a za klupu je ostao prikovan i bh. reprezentativac Rade Krunić. Obojici je situacija u ovome trenutku nezavidna, a hoće li se ona promijeniti, znat će se do siječnja.

Veća zvijezda svakako je Ante Rebić, svjetski viceprvak, koji je doveden kao veliko pojačanje iz Eintrachta.

Hrvatski reprezentativac je u prva dva mjeseca u Milanu dobio samo mrvice.

Statistika je ovakva - Rebić je upisao samo četiri nastupa ove sezone za novi klub. Svaki puta je ušao s klupe, većinom je dobivao samo mrvice, jedini put kada je mogao osjetiti igru bilo je u njegovom prvom nastupu u gostima kod Verone kada je ušao na poluvremenu.

Nakon toga se sve promijenilo. Ante Rebić je zabetoniran na klupi, nije pomogla ni promjena trenera jer ga Pioli očito ne vidi u svojim planovima.

Rebić u posljednje dvije utakmice nije niti ušao u igru i to je nešto što najviše može zabrinjavati hrvatskog izbornika Zlatka Dalića prije ključne utakmice kvalifikacija za EURO protiv Slovačke na Rujevici.

Hoće li Dalić ponovno dati priliku Rebiću od prve minute ispred Brekala ili Vlašića koji su vrlo zapaženi u svojim klubovima, saznat će se za dva tjedna.

Treba podsjetiti kako je hrvatski izbornik dolaskom na klupu reprezentacije rekao da će igrati igrači koji igraju u klubovima.