Jutros je vrijeme u Bosni i Hercegovini oblačno, a ponegdje u Bosni registriran je i slab snijeg, javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka u 07 sati iznosile su: Bjelašnica -7 stupnjeva, Ivan Sedlo -4, Sokolac -2, Bugojno, Gradačac, Livno i Sanski Most 0, Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Jajce, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 1, Tuzla i Zvornik 2, Bijeljina 3, Grude i Stolac 5, Široki Brijeg 6, Mostar 7, Neum i Trebinje 9 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni može padati slab snijeg, većinom u Krajini i centralnim djelovima. U jutarnjim satima na jugu zemlje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme, povremeno je moguće provijavanje slabog snijega. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stupnjeva.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. U Bosni će padati slaba kiša, nešto više padavina u Hercegovini. Slab snijeg na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.