Velikih promjena vremena do kraja tekućeg tjedna u Bosni i Hercegovini neće biti, ali već za početak sljedećeg, meteorolozi su najavili nestabilno vrijeme uz padavine.

Najtoplije će biti drugog dana vikenda, a meteorolozi su najavili kako će temperature zraka dosezati 36 stupnjeva. Veliki pad vrijednosti očekuje nas od ponedjeljka.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i grmljavina se očekuju u središnjim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevne od 26 do 32, na jugu do 34 °C.

U subotu sunčano. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevne od 28 do 35 °C.

U nedjelju u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. U većem dijelu Bosne se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu do 25, a dnevne od 30 do 36 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama od 8. srpnja očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom. Obilnije padavina moguće su u zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Temperature zraka bit će u padu, tako da će osjećaj vreline nestati. Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12°C do 16°C u Bosni, a na jugu zemlje do 18°C.

Temperature zraka tijekom dana u Bosni bit će oko 24°C, a u Hercegovini do 28°C.