Meteorolog Bojan Lipovšek u prognozi za N1 ističe kako nad naše krajeve u višim slojevima atmosfere nastavlja pritjecanje toplog zraka afričkog porijekla koji nosi i veće količine saharskog pijeska, koji će obojiti nebo u žućkastu boju. Manja količina nestabilnog zraka premješta se sjeverno od Alpa i djelovat će u subotu navečer i u noći na nedjelju u našim sjevernim i istočnim krajevima unutrašnjosti na povećanje naoblake.

Za vikend moguće oborine

Sutra, u subotu, pretežno sunčano, na Jadranu vedro. Poslijepodne i navečer više naoblake u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. Slaba kiša moguća je u noći sa subote na nedjelju te u nedjelju prijepodne u sjevernim krajevima unutrašnjosti.

Početak tjedna promjena vremena

Početak tjedna promjena vremena uz manji pad temperature i slabu buru na sjevernom na Jadranu. Temperatura će i dalje biti iznad prosjeka za godišnje doba. Naoblačit će se pod utjecajem fronte koja će prolaziti sjevernije od naših krajeva. Mjestimice u sjeverozapadnim krajevima u unutrašnjosti te Lici i Gorskom kotaru past će malo kiše.

Od sredine tjedna zapuhat će jugo i jugozapadnjak koji će donijeti povećanu naoblaku, kišu i razmjerno toplo vrijeme. Veće količine oborine prognoziramo na Jadranu i uz Jadran, temperature zraka iznad prosjeka za doba godine u unutrašnjosti od 5 do 12, a na Jadranu od 10 do 15°C, navodi Lipovšek.