„Tek kad vidim Messija, shvatim koliko sam bio smiješan nogometaš. I kako odmiču minute, sve sam smješniji. On je sinoć imao više majstorija nego ja za čitavu svoju karijeru“, napisao je bivši engleski as Gary Lineker, oduševljen Leovim bravurama na jednoj utakmici Lige prvaka, podsjeća srpski portal Blic koji je uradio ekskluzivni intervju s Argentincem prilikom nedavne dodjele Zlatne lopte.

Iako je prošle godine Ronaldo zahvaljujući uspjesima sa Realom zgrabio sva tri individualna priznanja: “FIFA Best”, “UEFA Best Player” i “Zlatnu loptu”, uzrečica „Mes que un jugador!“ Više od igrača!, odnosi se na Messija. Definitivno, momak je s drugog planeta. Unatoč činjenici da svakodnevno impresionira i svoje kolege i navijače, ali i sportske novinare, Messi kaže kako i dalje teži savršenstvu, odnosno kako i dalje ima stvari kod njega s kojima nije zadovoljan i na kojima radi. "Težim savršenstvu. Postoje segmenti igre koje još nisam doveo na maksimalan nivo. Koji? Recimo, jedanaesterci. Njih moram i dalje vježbati ", povjerio se Messi suradniku “Blica”.

Njegova statistika u ovoj sezoni: od četiri penala koja je izveo, dva nije uspio realizirati. Reklo bi se – učinak od ''tek'' 50 posto. U čitavoj karijeri je Messi 100 puta šutirao s bijele točke i 22  je puta bio neuspješan. Međutim, svi silni golovi i rekordi koje je postizao svih ovih godina čine poneki promašaj s bijele točke manje vrijednim spomena. U trenucima kada i zvijezde pokažu kako imaju dušu, igrač Barcelone želi izgledati kao svaki drugi čovjek. „Ja sam osoba kao i sve druge. Vodim sasvim normalan život sa svojom obitelji. Ok, poželim ponekad ne biti toliko poznat i da mogu slobodno hodati, bez cimanja za rukav na svakom koraku“. Dvogodišnjem sinu Mateu je čudno kada tatu zaustave na ulici. Ne shvaća svrhu autograma. Tiago je stariji i već se naviknuo. Često mu se omakne, pa umjesto “tata”, izgovori “Messi”.

Biti roditelj - nešto savršeno

„Biti roditelj je nevjerojatan osjećaj. Ogromna promjena, u svakom pogledu. Neke stvari sada promatram iz potpuno drugog kuta. Uloga oca je nešto najljepše što mi se dogodilo u životu. Neopisivo“. Inače, njegov sinčić Tiago ide u školicu nogometa, a Mateo se povremeno zaigra sa ocem u dvorištu. Za razliku od oca, obojica se bolje služe desnom nogom! „ Kod kuće vrlo rijetko pričamo o nogometu. Mora se dogoditi nešto uistinu krupno s Barcom ili reprezentacijom Argentine pa da to bude tema tijekom obiteljskog ručka“. Messi još ne zna čime će se baviti nakon igračke karijere, ali se povjerio kako ga  ipak trenerska klupa ne zanima. „Jednostavno, nemam osjećaj za trenerski posao. Ima vremena, možda se i predomislim“, kaže Messi. Kaže kako ima neke svoje slabosti i po pitanju ishrane, pa ga kilogrami ponekad ''iznenade''. No, njegov režim života i treninga toliko su pod paskom stručnjaka da se ne može dogoditi neko iznenađenje s te strane. Dođe li nakon odmora s kojim gramom viška, brzo to ''ode'' s njega. „Bilo mi je jako teško odreći se čokolade. S vremena na vrijeme pogazim režim i dam sebi oduška“, dodaje Argentinac.

Nedostaje mu titula s Argentinom

Messijev nevjerojatni debitantski nastup za nacionalnu vrstu i crveni karton koji mu je Nijemac Markus Merk pokazao poslije svega 43 sekunde meča u Budimpešti, kao da su naslutili dalji tijek Messijeve reprezentativne karijere. Titula omladinskog prvaka svijeta i olimpijsko zlato u Pekingu više su nego skromna bilanca za čovjeka kojega Argentinci smatraju novim Maradonom. Svi argentinski izbornici, gradili su igru na Mesiju i ostatak tima uklapali prema njegovim željama. Tek je, izgleda, Sampaoli shvatio poantu. Ako hoće konačno do nekog velikog trofeja, mora pored Genija imati i sistem oko Genija. Samo tako “Gauchosi” mogu do naslova prvaka svijeta u Rusiji. I samo s tom krunom, "La Pulga Atomica“ može u rang s „El Diegom“.