Ponajbolji nogometaš današnjice Lionel Messi napušta Barcelonu, objavio je ovaj tjedan katalonski klub. Messi najavio je za nedjelju točno u podne konferenciju za medije kojom će se oprostiti od voljenog mu kluba.

Ranije u četvrtak Barcelona je objavila kako neće potpisati novi ugovor s Messijem zbog “ekonomskih i strukturalnih prepreka”.

Čim je izašao na konferenciju, Messija su emocije savlade te je zaplakao.

“Ne znam što reći. Posljednjih dana sam dosta razmišljao što reći i istina je da ne mogu ništa reći. Ovo mi je jako teško, toliko godina, tu sam bio cijeli život i nisam spreman za ovo”, kazao je Argentinac.

"Apsolutno, ovo mi je najteži trenutak u karijeri. Bilo ih je u životu, bilo je poraza, ali ovo mi je najteže".

“Moja obitelj i ja samo bili uvjereni da ćemo ostati ovdje. Danas moram reći zbogom svemu ovdje. Ovdje sam od 13. godine i nakon 21 godine, odlazim sa ženom i troje katalonsko-argentinske djece”, dodao je.

“Ne mogu obećati da se neću vratiti jer ovo je moj dom. Zahvalan sam na svemu klubu, suigračima i svim ljudima.”

“Dao sam sve za ovaj klub od prvog do posljednjeg dana i istina je da odlazim”, poručio je. "Trenutačno nisam ništa dogovorio, PSG je mogućnost. Imao sam jako puno poziva i interesa brojnih klubova, ali trenutačno nemam ništa dogovoreno, ali pregovara se".

Messi je rekao da nikad nije ni zamišljao da će se morati ovako oprostiti od Barcelone, osobito ne u ovim okolnostima kada su zbog pandemije morali igrati pred praznim tribinama.