Mjesecima je Messi bio glavna tema španjolskih, ali i svjetskih sportskih medija, jer mu se ovoga ljeta ugovor s Barcelonom bližio kraju.

Argentincu je sa zadnjim danom lipnja konačno i istekao ugovor s Kataloncima što znači da je postao – slobodan igrač.

To je ujedno značilo da najboljeg igrača svijeta više ne koče izlazne klauzule ugovora kako bi napustio Camp Nou. Dodatno je tada proradila mašta mnogima, no najnovije vijesti iz pouzdanih izvora govore kako će Leo Messi ostati vjeran Barci sve do kraja karijere.
 

Lluis Mascaro, dugogodišnji novinar s iskustvom praćenja zbivanja u Barceloni tvrdi kako su se tri zainteresirane strane napokon dogovorile. Leo Messi, njegov otac Jorge i predsjednik Barcelone Joan Laporta dogovorili su nastavak suradnje između kluba i Messija sve do 2026. godine, kada će Messiju biti 39 godina. Isto tako, pristao je i na smanjenje primanja, čak 50 posto manje novaca nego dosad.

Sve to je tek prvi korak ka stabilizaciji španjolskog velikana. Iako je ova vijest pouzdana, Messi mora parafirati ugovor kako bi sve dobilo etiketu službenog. Isto tako, pritisak financijskog fair-playa tjera Blaugranu da reže primanja igračima kako bi uspostavila zadani omjer potrošnje na plaće. Messi ostaje, što znači da mnogi moraju otići, ili pak također pristati na niže ugovore.

Najčešće se spominju Griezmann, Umtiti i Pjanić, međutim, Messi mora s nekim igrati, pa nisu ni odlasci tako bezazleni kako se na prvi pogled čini.

Messi se nakon osvajanja Copa Americe nalazi na produženom odmoru i ne planira se vratiti na pripreme sa suigračima dok ne potpiše ugovor. Sve bi trebalo biti okončano u roku nekoliko dana. Ako negdje zapne, klub ima dovoljno vremena da izgladi stvari do zadnjeg dana kolovoza.