Lionel Messi će 30. lipnja, nakon dvije sezone u Parizu, napustiti PSG. Španjolski El Chiringuito tvrdi da će 35-godišnji Argentinac karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, zemlji u koju je prije pola godine otišao i Cristiano Ronaldo.

Messi je nedavno otputovao u Saudijsku Arabiju, ali tvrdi da nije išao dogovarati detalje ugovora, već da je obavljao ambasadorske dužnosti. Saudijski Al Hilal mu nudi 400 milijuna eura po sezoni, dvostruko više nego što Ronaldo zarađuje u Al Nassru. Messi bi potpisao dvogodišnji ugovor i tako zaradio ukupno 800 milijuna eura.

Stižu mu i nekadašnji suigrači?

Al Hilal je, navodno, dogovorio i dovođenje Sergija Busquetsa iz Barcelone, a pokušava dovesti i njegovog suigrača Jordija Albu. Francuski novinar Mohamed Bouhafsi tvrdi da su Saudijci obećali Messiju i Marca Verrattija iz PSG-a.

S druge strane, Barcelona pokušava dovesti Messija, ali mu ne može ponuditi ni približno kao Al Hilal. Navodno je ponuda Barceloninih čelnika za povratak Messija sljedeća: klub mu je spreman ponuditi dvogodišnju suradnju, s tim da Messi može odlučiti otići nakon jedne sezone. Uz to ide i ukupno 25 milijuna eura.