Nogometaš Paris Saint Germaina i argentinski reprezentativac Lionel Messi postavio je dva posebna uvjeta čelnicima kluba iz Pariza za produženje ugovora sa prvakom Francuske, prenose francuski mediji.

Messi ima ugovor sa PSG-om do 30. lipnja ove godine, a ima pravo da pregovara i sa drugim klubovima. Rukovodstvo „Svetaca“ je ponudilo produženje suradnje argentinskom nogometašu, ali Messi još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

„Messi daje prednost ponudi PSG-a, ali postavlja dva jasna uvjeta za produženje ugovora. Messi traži plaću od 40 milijuna eura po sezoni i želi jamstvo da će uvijek da bude u startnoj postavi PSG-a bez obzira tko će da bude trener kluba. Argentinac želi ostati u formi, jer planira iduće godine igrati na Copa Amerika“, navode francuski mediji.

Argentinski novinar Cezar Luis Merlo tvrdi da Messi želi da nastavi karijeru u redovima francuskog prvaka.

„Pozicija Messija se do danas nije promijenila, njegove namjere su da ostane u PSG-u. Zakazani su sastanci za produženje ugovora, koji ističe 30. lipnja, kako bi se razradili pojedini detalji. Za sada se ne razmatraju nikakve druge destinacije“, objavio je Merlo.

Pojedini mediji su objavili da bi Messi ako ne postigne dogovor sa PSG-om mogao da se vrati u Barcelonu ili nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji ili MLS ligi.