Lionel Messi vratio se prošlog tjedna u reprezentaciju Argentine u prijateljskoj utakmici, ali i porazu od Venezuele. Svoju prvu utakmicu u nacionalnom dresu nakon Svjetskog prvenstva prošlog ljeta neće pamtiti po dobrome, jer je zaradio ozljedu prepona.

Osim što je ozlijeđen napustio kamp reprezentacije nakon prve utakmice, Messi je ponovno bio izložen kritikama argentinskih medija i navijača. Neke od njih čak i graniče s prijetnjama, što njegov najstariji sin Thiago (7) već polako razumije.

"Sin me nedavno pitao zašto me toliko ljudi želi ubiti u Argentini. Naša generacija je zlostavljana od javnosti. Prijatelji mi kažu da više ne bih trebao igrati za reprezentaciju, da me navijači ne zaslužuju. Ali ja ću uvijek biti na raspolaganju i vjerovat ću da možemo osvojiti nešto veliko", rekao je Messi za argentinsku radijsku postaju Club Octubre.

Njegova ozljeda nije teže prirode, te vjeruje da će biti spreman za susret četvrtfinala Lige prvaka, u kojem Barcelona igra protiv Manchester Uniteda.

"Svi govore o meni i izmišljaju stvari, no samo je jedna istina. Mučim se s bruhom još od prosinca, te ne mogu puno trenirati i igrati sve utakmice. Ozljeda prepona je komplicirana i ne može se riješiti preko noći. Sada sam puno bolje, ali i dalje moram raditi na tome", otkrio je Messi.

Argentinac vidi mnogo zvijezda u današnjem nogometu, ali on i Ronaldo su na samom vrhu.

"Neymar, Mbappè, Suárez, Hazard... Bilo tko od njih može biti najbolji igrač svijeta. Ronalda sam izuzeo iz tog nabranja, jer ga smatram na istom nivou sa mnom", rekao je iskreno Messi.

Od ove sezone u Primeri nema više njegovog vječitog rivala - Cristiana Ronalda. Portugalac je novi član Juventusa, kojeg je u osmini finala samostalno preveo preko Atletico Madrida. Podsjetimo, Ronaldo je hat-trickom odveo Juve do 3:0 pobjede, čime je nadoknadio zaostatak iz prve utakmice od 0:2.

"Poštujem Juventus koji je jedan od kandidata za osvajanje Lige prvaka. S Ronaldom su mu šanse samo još veće. Nadam se da ćemo se sresti u finalu pa onda što se dogodi... Bilo ga je lijepo imati u Primeri radi prestiža i zbog svega što je dao našoj ligi. Bilo bi lijepo da se vrati", zaključio je Messi, a prenio Calciomercato.