Barcelonini statističari izvukli su zanimljiv podatak prema kojemu se Messi tijekom svojih 15 godina u Barceloni  suočio s 85 različitih protivnika, od kojih samo protiv jednog nije pobjeđivao.

Barcelona je u srijedu s 5:1 isprašila Lyon i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka. Katalonci su do velikog trijumfa nad francuskim sastavom, koji je do srijede bio neporažen u Ligi prvaka, došli na krilima magičnog Lionela Messija.

Argentinac je bio strijelac dva pogotka, a dva je i namjestio. Zabijao je u ključnim trenucima utakmice. Prvo za rano vodstvo na Camp Nouu u 17. minuti, kada je efektno svladao Lyonovog vratara panenkom, a onda i u 78. minuti kada je pogotkom u svom stilu pokrenuo trominutno prelamanje utakmice i označio početak kraja Francuza i svih njihovih nadanja u Ligi prvaka.

Lionel Messi je s dva pogotka i dvije asistencije Lyonu postao prvi igrač ove sezone u Ligi prvaka koji je to uspio na jednoj utakmici i to mu je uspjelo prvi put u dresu Barcelone.

Zapanjujuć je podatak da to u posljednjih 15 godina nije napravio.

Isto tako, jedini je u Ligi prvaka koji je izravno sudjelovao kod čak 10 pogodaka. Od toga je osam zabio, a tri asistirao.

Pobjeda protiv Lyona Messiju je 476. ostvarena u dresu Barcelone, čime se izjednačio s klupskim rekorderom Xavijem, piše Index.hr.

Ipak, čudesni Argentinac do te je brojke došao u puno kraćem vremenu nego legendarni Katalonac. Messiju je do 476 pobjeda trebalo 673 odigrane utakmice, dok je Xavi morao odigrati 767 utakmica.

Nakon novih Messijevih rekorda, pedantni Barcini statističari kopali su po klupskim arhivima i pronašli su zanimljiv podatak. Tijekom svojih 15 godina u dresu Barcelone, Messi se suočio s 85 različitih protivnika. Protiv njih 84 je pobjeđivao.

Iznenađujuće, jedina momčad koju Messi nikada nije uspio pobijediti je UDA Gramenet, koja sada igra u Segunda Catalana diviziji.

Bilo je to drugo kolo Kupa kralja, a budući prvak igrao je protiv tadašnjeg trećeligaša. Messi, kojem je to bila prva sezona u klubu, započeo je utakmicu, prvi put za A momčad Barce, a uz njega trener Franck Rijkaard od prve minute je krenuo s Puyolom, Oleguerom, Giovannijem van Bronckhorstom, Rafom Marquezom, Xavijem, Iniestom, Larssonom i Ludovicom Giulyjem.

Fantastična ekipa, ali je trećeligaš nakon produžetaka senzacionalno pobijedio 1:0 i izbacio Barcelonu iz Kupa. Messi je igrao do 28. minute kad ga je zamijenio Samuel Eto’o. Nakon te utakmice Messi i Barcelona se više nikad nisu susreli s Gramenetom. Gramenet je te sezone u Kupu kralja dogurao do četvrtfinala, a i tamo je pružio fantastičan otpor Betisu. Momčad iz Seville prošla je dalje nakon teške muke, navodi Index.

U prvoj utakmici bilo je 2:2, a u uzvratu je Betis pobijedio 4:3. Betis je na kraju osvojio Kup pobijedivši Osasunu 2:1.

Ako vas zanima koju momčad je Messi najviše puta pobijedio, onda ćemo vam reći da je to Sevilla. Čak 28 puta je Argentinac slavio protiv Andalužana.