U 18. kolu španjolske La Lige nogometaši Getafea poraženi su na domaćem terenu od vodeće Barcelone rezultatom 1:2.

Zanimljivu utakmicu ponudili su lider LaLige i Getafe na stadionu Alfonso Perez u predgrađu Madrida, a na kraju zadovoljniji su navijači katalonskog kluba.

Odmah na početku utakmice sporna situacija. Getafe je zabio pogodak u 12. minuti preko Jaima Mate, ali je sudac poništio zbog navodnog prekršaja u napadu.

Nakon te situacije Barcelona je zagospodarila terenom, a u vodstvo su došli u 20. minuti pogotkom Lea Messija, koji je iskoristio konfuziju u obrani domaće momčadi. Šest minuta poslije toga Pique je mogao povećati vodstvo "Blaugrane", ali njegov udarac iz velike blizine brani Sorija.

Ipak, u 39. minuti Barca povećava vodstvo, a fenomenalan pogodak iz voleja postigao je Luis Suarez. I onda kada se činilo kako će Barcelona na odmor s dva pogotka prednosti, Getafe smanjuje zaostatak. Igrala se 43. minuta kada je Jaime Mata zabio lakoćom nakon asistencije Angela.

U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili domaćini, ali pokušaj Angela završava malo pored gola. Nakon sat vremena igre nova velika prilika za Getafe, ovaj puta udarac Cabrere brani odlični Ter Stegen.

Barcelona se u nastavku odlučila na čuvanje rezultata, pa se tek bilježi pokušaj Messija kojeg je obranio vratar madridskog kluba David Soria. Do kraja susreta pokušavali su domaćini doći do izjednačenja, ali Barcelona je zadržala prednost i osvojila sva tri boda.

Barcelona sada na vrhu ima 40 bodova, pet više od drugoplasiranog Atletica, a čak deset više od Real Madrida.