Na pragu proljeća mnogi žale zgog toga što su se tijekom zime "pustili od kraja" pa si nameću restrikcije. Nema više peciva, nema više kolača, a i palačinke su im, najčešće, na crnoj listi. No tako uopće ne mora biti, ako znate kako napraviti palačinke koje ne debljaju, piše Slobodna Dalmacija

Recept koji ćemo vam otkriti u nastavku jamči mekane i ukusne palačinke s puno proteina i malo, gotovo nimalo ugljikohidrata i masti. Kako je to moguće? Lako - napravite ih od crvene leće.

Leću prethodno morate isprati, a zatim je najmanje dva sata namakati u dvostrukoj količini vode (na jednu čašu punu leće trebat će vam dvije pune čaše vode).

Kad se leća namočila (vidjet ćete da je nabubrila i upila većinu vode), prebacite je u blender. Po želji možete dodati malo soli, ali nije neophodno.

Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu nalik tijestu za palačinke, a potom pecite palačinke kao što biste to napravili sa klasičnim tijestom. Možete peći tanke palačinke, kakve su u nas uobičajene ili se odlučiti za one debeljuškaste, kaok god vam je draže.

Punite ih slanim ili slatkim nadjevima, a ako ste se na ovo jelo odlučili jer pazite na liniju, najbolja opcija bit će vam džem bez šećera ili pak grčki jogurt sa svježim bobičastim voćem.