Danas se u svetištu Kraljice Mira u Međugorju obilježava 36. godišnjica od Gospinih ukazanja.

Tisuće vjernika iz svih krajeva svijeta došli su u hercegovačko mjesto kako bi u molitvi pronašli duhovni mir. U međugorskoj crkvi cijeli dan bit će služene svete mise na brojnim svjetskim jezicima.

Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati.

Nakon sv. mise je Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu koje se nastavlja u župnoj crkvi do 7 sati ujutro.

Godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju okupljaju stotine tisuća vjernika iz cijeloga svijeta. Brojni hodočasnici u Međugorje dolaze organizirano, avionima, autobusima, automobilima, biciklima, a veliki broj hodočasnika iz hercegovačkih mjesta i iz daljeg dolazi pješice, a neki čak i bosi.

Blažena Djevica Marija, ovdje u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira, prvi se put ukazala 24. lipnja 1981. na mjestu zvanom Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju. Kako su tvrdili vidjelice (tada djeca, a danas odrasli ljudi), pojavila se u sumrak u liku mlade žene s djetetom u naručju. Posredstvom tih šestero djece, što su je vidjela, svijetu je poslala poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu. Sutradan, 25. lipnja opet su doživjeli ukazanje i taj dan slavi se kao godišnjica.

Bljesak.info