Medijski magnat Rupert Murdoch u srijedu se umiješao u posebno neizvjesnu američku predsjedničku kampanju potaknuvši bivšeg gradonačelnika New Yorka Michaela Bloomberga da uđe u utrku.

"Ovo je Bloombergu zadnja prilika. Nikad ne znaš dok ne uđeš u borilište. Događaji mijenjaju sve, posebno u vrijeme izbora", napisao je Murdoch (84) na Twitteru.

Bloomberg (73), milijarder i osnivač istoimene agencije za financijsko informiranje, proteklog vikenda je otkrio da razmišlja da uđe u utrku kao neovisni kandidat. Nekoliko sati prije Murdochove poruke na Twitteru, republikanac Donald Trump najavio je da neće doći na zadnju republikansku debatu koju u četvrtak organizira Fox News, zbog nazočnosti popularne novinarke Magyn Kelly koja mu nije po volji.

Osnivač te konzervativne televizijske mreže za cjelodnevno informiranje je Rupert Murdoch. Michael Bloomberg, gradonačelnik New Yorka od 2002. do 2013., bio je demokrat, zatim republikanac pa neovisni nakon 2007.

Ovo nije prvi put da australski magnat sokoli Bloomberga da se kandidira. Učinio je to već u kolovozu. "Uz Trumpa koji je postao veoma ozbiljan kandidat, vrijeme je da u borilište uđe još jedan kandidat milijarder, Mike Bloomberg. Najbolji gradonačelnik", poručio je tada na Twitteru.

Murdoch je usto ocijenio da bi takva kandidatura "mogla više naštetiti Clinton nego Trumpu. Čini se da je 2016. godina populista", napisao je na Twitteru prošli tjedan, prenosi Hina.

Bloomberg je rekao da će odluku o kandidaturi donijeti početkom ožujka, nakon predizbora u prvim državama Iowi i New Hampshireu.

Na Forbesovoj ljestvici najbogatijih zauzima deseto mjesto u Sjedinjenim Državama, s 36,5 milijarda dolara.