Britanska premijerka Theresa May u nedjelju obratila se javnosti.

Izjavila je da se previše tolerirao ekstremizam u Velikoj Britaniji.

Istaknula je da će biti potrebno odraditi "teške", vjerojatno i omalovažavajuće razgovore" u Velikoj Britaniji u vezi sa širenjem ekstremizma.

"U prijetnjama s kojima se suočavamo pojavljuje se novi trend jer terorizam uzgaja terorizam. Sad je dosta", poručila je.

Britanska premijerka izjavila je da se incident u Londonu tretira kao potencijalni teroristički čin.

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napade u središtu Londona

Konzervativna stranka britanske premijerke Therese May suspendirala je nacionalnu predizbornu kampanju, izjavio je premijerkin glasnogovornik nakon terorističkog napada u Londonu u kojemu je ubijeno šest osoba.

"Konzervativna stranka danas ne ide u nacionalnu kampanju. Razmotrit ćemo to, kako bude dan odmicao i dok dolaze detalji o napadu", kazao je.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan rekao je da ne bi trebalo odgoditi parlamentarne izbore u zemlji predviđene za četvrtak.

Najavio je pojačanu nazočnost policije u gradu nakon smrtonosnog napada, ali je rekao da nema razloga za paniku. Pozvao je građane da ostanu mirni i oprezni.

Također je rekao da je službena razina prijetnje i dalje ozbiljna što znači da je napad vrlo vjerojatan.

"Jedna od stvari koje možemo napraviti kako bismo pokazali da nas to neće zastrašiti, jest izaći na izbore u četvrtak...", istaknuo je gradonačelnik.

"Nisam zagovornik odgađanja izbora. Strastveno vjerujem u demokraciju, u to da trebamo glasovati... jer je glasovanje jedna od stvari koju ti teroristi mrze, oni mrze demokraciju".