Da je utrka kojim slučajem bila duža 10 ili 20 km, kako sam krenuo stizati ostale natjecatelje, bio bi plasiran unutar 100 najbolji od 1.900 trkača.

Na svome 1. nastupu na UTMB-u, duvanjski ultramaratonac Mate Ćurić izborio je izvrsno 264. mjesto s vremenom 18:33:19. Podsjećamo, Mate je sudjelovao u utrci na 101 km u konkurenciji 1.900 trkača.  Ovim nastupom će ostati upamćen kao privi natjecatelj iz BiH koji je istrčao prestižni UTMB!

Kući, u svoje Prisoje, vratio se kasno sinoć, a po povratku nam je dao izjavu i prokomentirao svoj nastup na ovoj utrci.

- Biti u Chamonixu tih dana, gdje je iz cijeloga svijeta pristiglo više od 8.000 najboljih trail trkača i još startati s njima, neopisiv je osjećaj koji se pamti cijeli život! Moja najteža, a ujedno najljepša utrka protekla je bez ikakvih ozljeda, i to je najvažnije. Bogu sam zahvalan za to!

Iako su  uvjeti na stazi bili izrazito teški (kiša, vjetar i hladnoća) dobro sam se osjećao cijelu utrku. Imao sam svoj tempo koji sam održavao do kraja. Dao sam sve od sebe, i zadovoljan sam sa svojim nastupom. Da je utrka kojim slučajem bila duža 10 ili 20 km, kako sam krenuo stizati ostale natjecatelje, bio bi plasiran unutar 100 najbolji od 1.900 trkača.

Iza mene je jedno veliko iskustvo koje će mi pomoći na drugim utrkama, a nadam se i ponovnom povratku u Chamonix sljedeće godine, ako Bog da.

Žao mi je kolega koji su odustali zbog ozljeda, Gorana Lesjaka i Šime Grdovića, želim im brz oporavak.

Pozdrav svim čitateljima portala tomislavcity.

U ime portala tomislavcity.com priznajemo da nam je bilo zadovoljstvo biti medijskim pokroviteljem Matinoga nastupa na UTMB-u!

Čestitamo mu i pridržujemo se željama za oporavkom njegovih kolega ultramaratonaca!

Više fotografije možete pogledati ovdje.

Zora Stanić/TC