Kako je za Klix potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je povrijeđena jedna osoba. Više informacija o sudionicima incidenta trebalo bi biti poznato danas.

Prema riječima očevidaca, nakon tučnjave jedna osoba ostala je ležati na ulici. Po dolasku Hitne pomoći ovoj osobi, odnosno migrantu iz Alžira, pružena je prva pomoć te je prevezen u bolnicu na daljnje ukazivanje medicinske pomoći.

Inače, na ovoj lokaciji već nekoliko puta je dolazilo do sukobljavanja migranata. Mještani Stupa kažu kako se svaku noć mogu čuti nove svađe.

Migrant iz Afganistana fizički napao policajca u centru Bihaća

Jedan migrant iz Afganistana uhićen je jučer nakon što je fizički napao policijskog službenika u središtu Bihaća, potvrđeno je iz Ministarstva unuarnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Kako saznaje portal Klix, do incidenta je došlo u ulici Aleja Alije Izetbegovića kada je većoj grupi migranata prišao policajac, tražeći im na uvid dokumente i karticu prihvatnog centra.

"Policijski službenik prišao je grupi migranata obavio razgovor i tražio od njih da s upute u pravcu kampa. U blizini te grupe nalazila se još jedna grupa od trojice migranata od kojih je policijski službenik također tražio dokumente na uvid. Prilikom pokušaja identifikacije, jedan od migranata unio se u lice policajcu i počeo ga odgurivati tijelom. On je u tom trenutku odreagirao, odgurnuo ga od sebe, ali migrant je potom fizički nasrnuo na policajca", kazao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a KS.

U nastavku incidenta policajac je uspio staviti migranta pod kontrolu, a na mjesto događaja pristigla je i druga policijska ophodnja. Migrant iz Afganistana priveden je u policijsku stanicu, a o ovom napadu obaviještena je i kantonalni tužitelj.