Poznata glazbena zvijezda, jedanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Rame nastupio je danas kao gost na popularnom festivalu "Zlatno slavejče" koji se već 45. godinu za redom održava u Skoplju, u Makedoniji.

 Marko se prvog dana festivala, u prepunoj dvorani Borisa Trajkovskog,  predstavio s pjesmom "One night only" Jennifer Hudson. Inače ta pjesma u njegovoj izvedbi na Youtube-u ima preko četiri milijuna pregleda.

 - Marko će također s istom pjesmom nastupiti i sutra i prekosutra, s tim da će zadnji dan otpjevati i pjesmu "Crno i Belo", poznate makedonske izvođačice Kaliopi", kazao je za Fenu njegov ujak Pero Pavlović Ćiro, koji je zajedno u Skoplju s njegovim roditeljima Lucom i Vladom.

 Pavlović je kazao kako je nakon današnjeg nastupa Marka u svom uredu primila veleposlanica BiH u Makedoniji Lepa Babić, koja je inače jedan od inicijatora za njegov nastup na festivalu. Ona je u jednostatnom razgovoru zahvalila Marku što je, kako je kazala, na pravi način predstavio Bosnu i Hercegovinu.  

 - Marko i njegova obitelj iznimno su zahvalni veleposlanici Babić i direktoru festivala Bobanu Josifovskom koji su najzaslužniji za njegov nastup u Skoplju - kazao je Pavlović, istaknuvši kako je veleposlanica Babić izrazila želju da Marko bude gost na manifestaciji "Dani Bosne i Hercegovine u Makedoniji" koja se održava na ljeto iduće godine, u organizaciji Veleposlanstva BiH u Makedoniji.

 Također, istim povodom, direktor festivala Josifovski ponudio se da iduće godine bude domaćin za vrijeme Markovog boravka u Makedoniji.

 Marko Bošnjak javnosti je poznat po nastupu u Pinkovim zvjezdicama gdje je u nekoliko nastupa svojim pjevanjem rasplakao žiri i publiku.

 Njegov ujak Pavlović je kazao kako je Marko jutros gostovao u emisiji na nacionalnoj makednoskoj televiziji te kako će Marka sutra ujutro primiti i ministrica kulture Makedonije Elizabeta Kačenska Milevska.

 - Svi dani festivala su popunjeni. Marko je kazao kako je za njega sve ovo jedno vrlo lijepo i nevjerojatno iskustvo i nešto što je teško mogao predvidjeti da mu se takvo što moglo dogoditi. On je zahvalio veleposlanici i direktoru festivala što su mu omogućili nastup u Skoplju - prenio je njegove riječi ujak Pavlović.

 Festival "Zlatno slavejče" koji traje do 21. studenoga, drugi je dječji festival po tradiciji u Europi, nakon talijanskog festivala dječjih pjesama ''Zlatna paprika''.

 Na festivalu u Skoplju, koji nije natjecateljskog karaktera, sudjeluju mladi glazbenici iz Crne Gore, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.  

 Na njemu su svoju karijeru započele brojne makedonske glazbene zvijezde, među kojima i pokojni pjevač Toše Proeski.