Koncert je započeo pjesmom "Umirem", a publika je spremno dočekala svaki naredni hit. U jednom dahu su pjevali i dijelili emociju sa vidno sretnim Tonyjem, koji je bio oduševljen reakcijom publike.

Tony je na sceni već nešto više od tri decenije, a Sarajevo mu je jako bitan grad jer je tu na neki način i započeo svoju dugogodišnju karijeru. Naime, Tony je prije 23 godine svoj prvi spot snimio upravo u Sarajevu, piše Klix.ba

Publici se videoporukom na početku koncerta obratio Miroslav Ćiro Blažević, uspješni nogometni trener, koji je poručio kako se nada da će Sarajlije uživati u koncertu.
 


Cetinski je jučer obišao roditeljsku kuću u Sarajevu, gdje je podijelio karte za svoj večerašnji koncert i na taj način još jednom dokazao da nije samo veliki pjevač, nego i veliki čovjek. Naglasio je da je sinošnji koncert posvetio upravo njima.

Sarajlije su sa Tonyjem pjevali "Krik", "Zbog nje", "Onaj ko te ljubi", "Kada žena zavoli", a nije izostala ni ona najemotivnija "23. prosinac". Publika je svaku pjesmu nagradila gromoglasnim aplauzom, a svaki stih su ispratili uglas sa Tonyjem.

Na sceni su mu se pridružili i Marko Bošnjak i Adna Šestić koji su sa njim otpjevali pjesmu "Kao u Snu". Osim njih, atmosferu su zagrijali i Tonyjevi gosti David Temelkov i Jure Brkljača.