Poštovani!

Budući da se iz općine Prozor-Rama nisu očitovali u vezi optužbi za malverzacije za nadstrešnicu (isti objekt dva puta plaćen) nove zgrade općine objavljen 9.7.2021 na www.rama-prozor.info nego su dan poslije 10.07.2021. preko „svojih“ medija www.ramski-vjesnik.ba  i www.radio-rama.info objavili da se sljedeća sjednica općinskog vijeća zakazana 16.07.2021. održati u novoj zgradi općine (par fotografija vijećnice i češćenja istih).

Tom objavom su ramskoj javnosti željeli skrenuti pozornost sa svojih „mutnih radnji“ iznesenih u našem dopisu (Markešić-Iličić) i prebaciti ih na „divljnje“ izgledu nove Općine te da je završena i spremna za uporabu.

Međutim, činom objave održavanja sjednice općinskog vijeća u novoj zgradi općine i da je spomenuti objekt spreman za uporabu naša je općina na čelu se načelnikom Ivančevićem

STANOVNIKE RAME OBAVJESTILA DA SE SJEDNICE OPĆINSKOG VJEĆA MOGU ODRŽAVATI U OBJEKTU KOJI NIJE IZVRŠEN TEHNIČKI PRIJEM I U OBJETKU KOJI NEMA UPORABNU DOZVOLU.

A ZAKON O GRAĐENJU kaže ovako:

("Sl. novine Hercegovačko-neretvanskog kantona", br. 4/2013
IX. UPOTREBNA DOZVOLA
Član 49
Upotrebna dozvola

 
(1) Izgrađena građevina, odnosno određeni njen dio ukoliko predstavlja funkcionalnu cjelinu, smije se početi koristiti odnosno staviti u pogon, tek nakon što nadležno tijelo, odnosno služba uprave izda dozvolu za njenu upotrebu (u daljnjem tekstu: upotrebna dozvola).

(2) Upotreba se izdaje nakon izvršenog tehničkog pregleda.




Pitamo se zna li naš načelnik i njegove službe ili možda pak ne znaju da OBJEKT KOJI NIJE PROŠAO TEHNIČKI PRIJEM I KOJI NEMA UPORABNE DOZVOLE NEMOŽE SE I NESMIJE KORISTITI.

Ali suludo je „općinskoj eliti“ dokazivati zakon kad oni zakon ne poštuju niti poštuju narod koji predstavljaju.

ZATO se ovim putem obraćamo SVIM OPĆINSKIM VJEĆNICIMA, i preko mail-a i preko medija:

- bez obzira kojoj stranačkoj opciji pripadate, da iz svojih dubokih moralnih razloga i odgovornosti građana koji su Vas birali  provjerite navedene činjenice i sukladno tome spriječite održavanje sjednice općinskog vijeća u objektu koji nema validnu dokumentaciju za korištenje (objekt koji nema uporabne dozvole smatra se gradilištem).

Tim činom, sprečavanja održavanja sjednice općinskog vijeća u objektu koji nije spreman za korištenje, vratili bi u fokus ogroman broj malverzacija, koje postoje s dokazima, vezanih za izgradnju nove zgrade općine, a ramskom narodu djelomično vratili vjeru, da osobe koji ih predstavljaju u općinskom vijeću, posjeduju ljudsku i moralnu vrijednost i da su dostojne funkcije koju obnašaju i i naroda kojeg predstavljaju.

A gospodinu Načelniku postavljamo pitanje:

Gospodine Ivančeviću preuzmite odgovornost i odgovorite narodu:

-    Zašto je nadstrešnica općine plaćena dva puta (cca 23000 i cca 70.000KM)
-    Zašto se želite useliti u objekt mimo propisa i zakona (nova zgrada općine je gradilište)
-    Zašto je udruga“ PERUN“ dobila preko 250.000 KM u zadnje dvije godine
-    Zašto na put za Orašac i Proslap na čekanju a „Tvrtko“ od 135.000KM se „se šepuri“ ispred općine
-    Itd.


Koji su vaši porivi i šta želite s tim dokazati?

NAPOMENA:

Za narod: Odgovor načelnika ne očekujte jer vjerojatno ga neće biti
Za vijećnike: Pripazite na retroaktivno „ispisanu“ uporabnu dozvolu od strane općinske službe   


Srdačan pozdrav!

DOSTAVLJENO:

Općinsko vijeće Prozor Rama
www.rama-prozor .info
www.ramski -vjesnik.ba
www.radio – rama.info


Tomislav Markešić dipl. ing. građ
Tomislav Iličić, dipl. ing.građ