Rukometna reprezentacija Hrvatske je upisala svoj najlošiji rezultat na Svjetskom prvenstvu u Egiptu od 1999. godine kad su bili trinaesti.

Ovoga puta su zauzeli 15. mjesto na prvenstvu i dan prije četvrtfinalnih utakmica se vratili kući.

''Svima je jasno kao dan da smo podbacili u svakom segmentu, imali smo dobar raspored, atmosferu, ali kada je krenuo turnir, bili smo u grču i nikako nismo mogli posložiti našu igru. Bili smo nekako spori i neefikasni i to je rezultiralo ovim čime je rezultiralo. Neke stvari su nam se i posložile pa smo na kraju protiv Danske mogli i proći u četvrtfinale, ali na kraju je ispalo baš veliko mučenje i za nas na terenu i za gledatelje pred TV-om. Moramo neki zaokret napraviti, nismo se najbolje snašli u ovim okolnostima i nismo ti koji su profitirali na ovom turniru'', rekao je Marino Marić.

''Izvući ćemo pouku. Uvijek kažem da je tanka linija između vrha i dna, odlučuju nijanse. Moramo popraviti našu igru u svim segmentima, postati brži, atraktivniji i efikasniji, a nadam se da će s tim doći i bolji rezultat. Svi smo odrasli i znamo što smo napravili, svjesni smo da smo podbacili. Moramo nastaviti trenirati, raditi svi na fizičkoj spremi da dođemo što spremniji na olimpijske kvalifikacije'', dodao je, prenosi Dnevni list.

Marić nije imao nekih posebnih zamjerki, svjestan da rezultat ipak najviše ovisi o samim igračima.

''Novi je sustav i napeto je do kraja, sužen je maksimalno prostor za neki kiks i najbolji ostaju. Ovo je pravi filter za najbolje ekipe. Ne možete slučajno doći do polufinala. Što se tiče organizacije, ona je bila maksimalno korektna, Egipćani su dali sve od sebe. Bili smo u balonu, nismo imali slobodu kretanja, ali bilo nam je ugodno. Neki su imali tih problema s virozom, ali to je bilo za očekivati. Jedino je naporno da nemaš nikakvu slobodu, svuda su te silne kontrole, ali to nema veze s našim rezultatom'', rekao je Marino Marić.

Hrvatska se sad okreće novim obvezama jer ih već 12. ožujka očekuje olimpijski kvalifikacijski turnir. Na turniru 2, koji će se igrati u Parizu, će se Hrvatska, s novim izbornikom koji treba biti ekspresno izabran, boriti za prve dvije pozicije koje vode u Tokio sa reprezentacijom domaćina Francuskom te Portugalom i Tunisom.