• Marijan i Antonio važne karike mostarskog prvaka
  • Marijan i Antonio važne karike mostarskog prvaka
Juniori mostarskog prvaka Zrinjskog natjecanje u Omladinskoj Premijer Ligi BiH završili su na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Široki, što je super, no nama je, naravno, zanimljivo da su dvije važne karike trenera Nenada Gagre Prozorčani Marijan Ćavar i Antonio Marić.

Antonio igra na poziciji stopera i kako nam sam kaže u protekloj sezoni odigrao je sve utakmice svih 90 minuta na kojima je postigao 4 gola.

''Sezonom sam i više nego zadovoljan, naučio sam mnogo toga, te stekao veliko iskustvo i nove prijatelje, mogu reći da sam kao osoba i igrački dosta sazreo, za što je najviše zaslužan trener koji nas je kroz cijelu sezonu bodrio, davao korisne savjete i vjerovao u nas, dok pojedinci nisu... Pošto sam evo sada na vratima seniorskog nogometa želio bih otići van BiH kako bih se navikao na ozbiljniji i zahtjevniji nogomet, te iskušao svoje znanje... Za sada imam nekoliko opcija vani i u BiH pa se nadam da će nešto od toga i uspjeti'', kazao je za portal Rama-Prozor.info Antonio.

Inače, Antonio je sa mladom selekcijom Zrinjskog prošle godine sudjelovao i na turniru u Rimu u spomen Pape Ivana Pavla II. gdje su osvojili drugo mjesto, nakon što su u jednoj dosta čudnoj utakmici poraženi od ekipe LND Lazio. U finale su ušli pobijedivši talijanski Udinese i ekipe iz Slovačke i Rumunjske.

Zadovoljan proteklom sezonom  je i njegov kolega Marijan Ćavar koji je prvu polusezonu igrao za kadete, a drugu polusezonu za juniore.  Ramski  Messi (kako mu vole tepati) igra poziciju prednjeg ili zadnjeg veznog, a kroz cijelu sezonu zabio je 10 golova i imao 13 asistencija.

Marijan je bio najbolji igrač turnira Miroslav Mican Kordić kojeg je osvojio s kadetima Zrinjskog, a predstoji mu nakon odmora sudjelovanje na turniru u Danskoj.

Dečki trenutno odmaraju u rodnom kraju, a onda im slijede pripreme za novu sezonu i novi nogometni izazovi.
 
Ana Kudić