Luka Modrić očarao je novinare najčitanijeg španjolskog dnevnika igrom u jednom od najvećih derbija. U njemu je impresivno vodio Real do pobjede 2:1 kod Atletica i to kao kapetan, devet dana nakon 37. rođendana. Marca je nekoliko tekstova s madridskog derbija pretvorila u ode hrvatskoj legendi svjetskog velikana.

"Vladar madridskog derbija nepodnošljive superiornosti i spektakularne klase"

Pod naslovom "Modrićev i Kroosov ples" piše: "Modrić nije plesao sam, tek tako, nego s loptom. I ne samo s partnerom, nego protiv žestokog protivnika. Usprkos tome, Modrić je vladao madridskim derbijem kao što to i inače radi, s nepodnošljivom superiornošću i spektakularnom klasom.

"Privatizirao je utakmicu"

Naprosto je privatizirao utakmicu beskrajnim dodavanjima kojima je Atletico dovodio do očaja, kao što je to radio naprimjer kratkim pasovima i promjenama ritma. Precizna dodavanja, traženje i nalaženje prostora u prekrcanoj sredini, brze tranzicije kojima je otvarao Realu put do gola... Ukratko bila je to vrhunski očitana lekcija Realove legende".

"Toliko dominira derbijem da je to uvredljivo"

U tekstu u kojem opisno ocjenjuje učinak igrača Marca je o Modriću napisala: "Vladao je utakmicom nedodirljivim, zapravo uvredljivim autoritetom. Dinamičan, agilan s loptom i lucidan prilikom zadnjih pasova. Pamtit će se dva njegova magična dodira: onaj kada je spektakularnom asistencijom ostavio samog Rodryga i kada je iz ničega stvorio pas za Viniciusa, koji je značio drugi i pobjednički Realov gol."

"Kada Hrvat dohvati loptu, suparnik joj ne može ni primirisati"

"Kao u video igri" podnaslov je u kronici utakmice, još jednom tekstu kojim dominira slavljenje Modrićeve igre. U njemu piše: "Modrić je još jednom očitao lekciju u velikoj utakmici. Kada Hrvat dohvati loptu, suparnik joj ne može ni primirisati. Zahvaljujući Modrićevom plesu igrači Atletica su očajnički lovili sjene. U Madridu postoji Bermudski trokut."
"Nabrijani Atletico se razbio od svilenog Modrića"

U izvještaju s utakmice Marca piše: "Atletico je istrčao na derbi nabrijan, boreći se za svaki centimetar terena, ali to mu ništa nije donijelo jer Modrić na to odgovorio mirnim reguliranjem tempa igre. Tako je povezao Realovu momčad i omogućio joj da odoli silovitom naletu suparnika, a onda je bio ubojit.

Kako je samo proigrao Vinija u akciji za drugi gol. Loptu koju mu je Brazilac dao Hrvat je prihvatio kao pozivnicu za spektakularnu zabavu. Modrić je posebno blistao u drugom poluvremenu. Tada je siloviti Atletico ugasio svojim svilenim dodirom'', piše Marca, a prenosi Index.hr.