U iščekivanju službene potvrde transfera Marija Mandžukića iz Atletico Madrida u Juventus, španjolski sportski dnevni AS je objavio kako je hrvatski napadač u zadnji trenutak odbio unosnu ponudu velikog Manchester Uniteda.

'Atletico Madrid je potvrdio da je Mario Mandžukić napustio klub te prešao u Juventus za 18 miijuna eura (od toga bi tri milijuna trebao dobiti kroz bonuse)', objavili su britanski portali, ali činjenica je da službene potvrde transfera još nema.

Mandžo je zabio 20 golova u 37 nastupa za Atletico prošle sezone, a napustio je La ligu nakon samo jedne sezone, te je na kraju navodno odbio unosnu ponudu Manchester Uniteda.

Mandžukić je potpisao ugovor do 2019. godine, a ova će vijest, piše AS, biti veliki udarac za Louisa Van Gaala koji je pri kraju pregovora Atletica i Juventusa poslao unosnu ponudu kako bi Hrvata doveo na Old Trafford.

United i dalje traži napadača, nakon što je postalo jasno da će Radamel Falcao napustiti klub ovoga ljeta, kao i što je očito da Robin van Persie već neko vrijeme nije u pravoj formi. Po pisanju španjolskog lista Van Gaal će se sada okrenuti Sevillinom Carlosu Bacci i Robertu Firminu iz Hoffenhiema.

Ako je vjerovati AS-u, United se prekasno uključio u 'lov na Mandžukića', a u cijeloj priči vjerojatno je presudio raniji dogovor Juventusa i Atletica po kojem je veliku ulogu u transferu igrao i odlazak Carlosa Teveza iz Torina. Španjolci ne navode iznos Manchesterove 'unosne ponude'.
 

"Ako ode Tevez, našli smo igrača koji će ga zamijeniti, a njegovo je ime Mario Mandžukić. Imamo čvrstu potvrdu za Hrvata", izjavio je još u četvrtak ujutro sportski derektor Juventusa Giuseppe Marotta.

Nakon što je postalo jasno da se 31-godišnji Tevez vraća u Argentinu, u Boca Juniorse, finiširan je i Mandžukićev transfer u Juventus, pišu Britanci.

Mandžukićev dolazak prokomentirao je i Juveov trener Massimo Allegri.

"Jako mi se dopada Mandžukić. On je odličan napadač koji igra za momčad i stalno radi pritisak na obranu".