Iz Engleske stižu ekskluzivne informacije da bi Manchester City mogao biti izbačen iz Lige prvaka u sezoni 2019/2020.

Trenutno najbolji klub s Otoka nalazi se pod ozbiljnom istragom UEFA-e. Ugledni Guardian prenosi da su Građani preuveličavali iznose sponzorskih ugovora, samim tim i svoje prihode, kako bi bili u mogućnosti da potroše više novca za kupovinu novih igrača.

Vlasnik Manchester Cityja šeik Mansour bin Zayed navodno je direktno sudjelovao u pokrivanju dijela klupskih troškova svojim privatnim novcem, a optužuje se i da je tajno financirao Građane bez službenog izvještaja.
 
Čeferin potvrdio da je istraga pri kraju

Da je situacija postala ozbiljna svjedoči i izjava predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, koji je potvrdio da je protiv engleskog prvaka pokrenuta istraga kako bi se vidjelo je li bilo nepravilnosti u prikazivanju prihoda od sponzora, ili je sve bilo čisto.

Procjenjujemo situaciju. Imamo nezavisnu komisiju koja se bavi time i veoma brzo ćemo imati odgovore o tome što će se dogoditi u ovom konkretnom slučaju, rekao je Čeferin za Times, piše Sportsport.ba.

Spominje se da su se malverzacije dogodile 2015. godine, kada je Manchester City trebao dobiti oko 60 milijuna funti od glavnog sponzora Etihada. Međutim, ova aviokompanija je uplatila samo osam milijuna, dok je ostatak novca stigao direktno od Abu Dhabi United grupe, koja je u vlasništvu šeika Mansoura bin Zayeda.

(www.jabuka.tv)