U jeku borbe za kontrolu nad GNK Dinamom koju vode dvije struje, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić u četvrtak u 12 sati obraća se medijima.

"Zašto sam ja uopće tu? Želim da jasno to definiramo da ja od 2015. godine kad sam uhićen prvi put formalno nisam član niti jednog tijela u Dinamo i da sam Dinamo morao napustiti u 7. mjesecu te godine. Poslije sam bio u ulozi savjetnika sve dok nije došla pravomoćna presuda, a nakon toga u ulozi navijača. Tu sam jer sam toliko silno zabrinut za ono što se dešava u Dinamu i bojim e da ono što su generacije sanjale, što smo dobrim dijelom ja i moji suradnici napravili, da će se to nepovratno urušiti i završiti sa nesagledivim posljedicama", kazao je.

"Formalno smo lider prvenstva, 29. smo rangirani klub u Europi. Igrali smo odličnu polusezonu u Europi, prihod od 30 milijuna eura i kako to Mamić odjedanput da je zabrinut i da predviđa ružnu budućnost kluba. Vrlo jednostavno. Podsjetit ću da sam ja 1971. godine kročio kao nogometaš na Maksimir, došao na probu u pionire sa bratom. Te godine se rodio moj brat Zoran i ja nemam drugog života osim Dinama i dok budem imao zadnju kap krvi u sebi borit ću se za Dinamo".

"Dinamo je sad ugrožen kao rijetko kada. Rijetko koja situacija me podsjeća na ovu gdje smo prvi put počeli dinamo rušiti onako kako se ruše sva carstva svijeta, a to je iznutra. Dinamo nitko nije mogao srušiti i Dinamo je opstao. Svjedoci smo da je jučer svjetlo dana ugledala tzv. kaznena prijava koja je prezentirana da je podneseno 49 kaznenih prijava. Nije podneseno toliko prijava nego jedna prijava protiv 49 osoba i to je velika razlika. Tko je podnio? Neimenovani članovi Dinama, a ja znam da je isključivo tu prijavu pisao i podnio Krešo Antolić. Ali kukavica se skriva iza tog naziva. Podnositelj prijave su članovi GNK Dinamo - 49 uglednih osoba prijavili su članovi GNK Dinamo. Prijava je podnijeta protiv Mamića i 45 članova kluba i 3 člana nadzornog odbora".

"Bavim se pravnim pitanjem da kažem da je to nevjerojatno jer je skupština donijela odluku o izbacivanju Antolića jer su zabrinuti njegovim djelovanjem. Oni su to počeli osporavati. Tko su oni? Mirko Barišić koji je kao predsjednik kluba i skupštine pozvao članove izvršnog odbora da se odupru odluci skupštine kojom je on predsjedavao i kojom oni ignoriraju najviše tijelo skupštine i kažu "mi ne priznajemo svoje vrhovno tijelo" i idu u obračun s klubom jer njima klub nije svetinja i izlažu ga sramoti", dodao je.

"A Antolić i izmanipulirani Barišić koriste poluge kluba i kanale kluba za obračunavanje sa nadređenima, članovima skupštine, nadzornog odbora za privatne interese i tu kluba nema nigdje. Dapače, ima kluba koji je paraliziran i koji se sada sramoti. Naši neprijatelji likuju i vatru polijevaju benzinom. Nikakve tu brige za klub nema jer to nitko ne bi radio kao Antolić preko svoje ljubavnice koja pušta vijesti u novine kako bi se naštetilo skupštini koju proglašavaju kriminalcima. Antolić je organizirao čitavu četu ljudi i zavadio je čitavu obitelj Dinama", naglasio je Mamić na pres konferenciji u Mostaru.