Izvršni predsjednik Dinama obratio se novinarima uoči leta u Glasgow. Ne misli da je njegov klub favorit protiv Celtica, prvenstveno zbog glasnih navijača na tribinama.

Imamo priliku za veliki rezultat, možda i povijesni, rekao je Zdravko Mamić, ali istovremeno ne želi stavljati pritisak na leđa svojim nogometašima. Proljeće u Europi izgleda dosta bliže nakon odličnog nastupa protiv Astre u prvom kolu Europske lige.

- Ne sviđa mi se taj stvoreni dojam da smo favoriti. Celtic je jedan od najvećih svjetskih klubova, tamo nas čeka 50 tisuća nabrijanih navijača. Kad bismo mi u Maksimiru imali 50 tisuća ljudi, ja vas uvjeravam da tu ni Real ni Manchester ne bi bili favoriti. Tko nije igrao pred velikim brojem ljudi, ne zna što to znači. Zbog toga je Celtic favorit, a igrački nismo inferiorniji.
Mamić se neće previše uzrujati ako Dinamo ne ostvari dobar rezultat u Škotskoj. Grupna faza dugo traje, tek na kraju će se vidjeti je li Dinamo napravio ono što je htio - osigurao europsko proljeće.

- Ako i pobijedimo, nismo osigurali nastavak natjecanja. No ja vjerujem u ovaj Dinamo, vjerujem da ćemo napokon ostvariti san svakog Dinamovog navijača.

Otprilike u ovo vrijeme sljedeće godine Dinamo će biti izraziti favorit za prolazak skupine u Europi.

- Sad smo tek na 50 posto onog što želimo biti. Za godinu dana ćemo i na ovakve utakmice ići kao favoriti, imamo veliki fond igrača, koji se priključuju iz dana u dan, što poslije ozljeda, što kao stranci koji se adaptiraju. Kad se to sve posloži, onda će to biti pravi Dinamo - rekao je i dodao:

- Ovo je sad tek Dinamo koji se planira, koji vrtimo više virtualno. Još uvijek ne igraju najbolji igrači, niti su usvojeni automatizmi, ali svatko tko prati nogomet vidjet će da se u Dinamu stvara nešto neusporedivo bolje od onog što je iza nas - zaključio je Zdravko Mamić.

24sata.hr